Edifici Multifuncional a la Prada de Moles

Participació al Concurs d'Idees. Parròquia d'Encamp, Principat d’Andorra. Octubre del 2007.

Col·laboradors: Marc Calvet i Lluís Montesinos (arquitectes). Sònia Blanco (interiorista).

Quina relació tenim amb el llac d’Engolasters?

Sabem que és una actuació que no està inclosa dins del concurs i, que per tant, no hauria de puntuar (sobretot si el cònsol ja s’ha manifestat a favor d’un telecabina!!). No obstant, creiem més dient utilitzar un tren cremallera o ascensor inclinat, des de la premissa de la sostenibilitat i de la moto del nostre projecte. Podríem enumerar diverses raons: 1) aprofitem el pas del cablejat d’antenes existent; 2) no cal tallar cap arbre aprofitant el tallafoc existent; 3) si en el seu moment la posada en servei del primer telecabina d’Andorra va representar un gran esdeveniment turístic, la construcció del primer tren cremallera (o ascensor inclinat) pot esdevindre un gran reclam turístic (com “le petit train jaune”); 4) és molt probable, si la RTVA es traslladés a l’edifici de Ràdio Andorra, que calgui disposar d’una torre de telecomunicacions que permeti suprimir les antenes existents. No seria sostenible mediambientalment afegir més elements verticals metàl·lics; 5) l’arribada d’un tren cremallera podria ubicar-se en la base de la torre de telecomunicacions, evitant mes presència i suprimint l’incessant soroll d’un telecabina en marxa.

Per què un Tren Cremallera i no un Telecabina o un Telefèric?

Un Telecabina té un alt impacte visual tant en el seu recorregut com en el seu origen. Creiem més interessant no competir amb l’edifici de Ràdio Andorra, valoritzant-lo amb la seva presencia en alçada. Considerem necessari que el visitant percebi des de la sortida del túnel, una informació atractiva i gens agressiva.

Prada de Moles és la conjunció d’uns equipaments, ben comunicats, propers a la futura seu de la Ràdio i Televisió d’Andorra, propers als futurs centres d’ensenyament, que es permet proposar una àrea de nova centralitat que integrés usos relatius a les noves tecnologies, l’ensenyament, l’esport, la cultura i el teixit empresarial. És per això, que a més del programa establert, proposem la creació d’un Parc Tecnològic (incubadora empresarial) que permet l’arrencada de tantes i tantes empreses que no tenen tots els medis per a començar, properes a una joventut desitjosa de tenir un espai que permeti combinar lleure i negoci.

Considerem necessari ocupar o reomplir l’espai fins al nivell de l’avinguda del Copríncep Episcopal, de manera que tota la volumetria sota plaça pugui esdevenir com un sòcol sobre el qual es pot disposar, els camps d’esports exteriors i la plaça publica, al llarg de l’avinguda i de forma que pugui disposar de la millor orientació a sud.

Sobre el sòcol col·loquem 3 edificis: el Parc Tecnològic, l’Estació i el Sociocultural.

Podem considerar que la futura sortida del túnel es la porta que representa l’entrada d’Encamp. Per tant, ens interessa col·locar l’edifici del Parc Tecnològic en una posició obliqua respecte a l’avinguda del Copríncep Episcopal, de manera que, des d’una falsa alineació, t’estigui convidant a accedir. La seva disposició horitzontal (100 metres) vol generar una sensació àgil i dinàmica, tecnològica i oberta, que representi l’activitat que s’hi produeix. La seva paralepipedat, implica una exigent modularitat que permeti la modificació i acomodació de qualsevol activitat. L’estructura de 7,50m x 15,00m, s’adapta tant en l’aparcament del soterrani com en el Parc Tecnològic, de manera que permet utilitzar el mòdul de 1,50m per determinar qualsevol amplada per a qualsevol ús.

En un dels extrems de la plaça es col·loca un volum molt ben assolellat, presidint-la i configurant-se com una pantalla davant d’un escenari. En ell disposem el programa sociocultural d’aules, sales, exposicions, etc… Es col·loca perpendicular a l’avinguda i al llarg d’un vial nou només per a vianants, que creua el riu fins a les escoles noves. L’edifici pantalla sociocultural es separa de la propietat veïna per no limitar-li l’assolellament. La volumetria es retalla en planta baixa, a fi d’assenyalar l’accés al sistema de comunicacions verticals, que així mateix, permet accedir a la Sala Polivalent situada en el Soterrani.

Som uns fervents defensors d’un sistema de transport públic urbà segregat. Si és urbà te parades i, per tant, serà millor no aeri. La millor xarxa de transport públic urbà d’Encamp necessitaria connectar els diversos equipaments o punts singulars: Funicamp, Casa Comuna, Rosaleda, Escoles, Complex Esportiu i Sociocultural, Encamp Vell – Parc del Prat de l’Areny, Escoles Noves, Prada de Moles, Radio Andorra. Totes aquestes parades es troben al llarg del riu. La posició de la parada de Prada de Moles permet molts nivells de connectivitat, permetent integrar les circulacions rodades de vehicles, autobusos públics i privats, tramvia o metro segregat, i tren cremallera o ascensor inclinat.

El Pla d’Urbanisme disposa al llarg del riu d’espais destinats a zones verdes. A la Prada de Moles continuem el mateix criteri, amb la creença que el riu ha d’esdevenir l‘eix vertebrador de la vila convertint-se amb un llarg parc fluvial.

+ info

Nou Parc de Lleure d’Encamp

Projecte i Direcció de les obres de construcció.Participació al Concurs d'Idees.Prat Gran de l'Areny i Prat del Germà, Encamp.Setembre del 2020.

+ info

Xalet Roser

Projecte de vivenda unifamiliar aïllada.Carrer Les Costes dels Vilars, Escaldes-Engorgany, Principat d'Andorra.Obra acabada l'estiu del 2018.

+ info

Nova Base del COEX

Participació al Concurs d'Idees.Parròquia d'Encamp, Principat d'Andorra.Desembre del 2016.

+ info

Centre Esportiu d’Ordino (CEO)

Projecte de Remodelació i Projecte Energètic.1er. Premi del Concurs, agost del 2013.Ordino, Principat d'Andorra.Recepció definitiva de l'obra, novembre del 2015.

+ info

Residència Escola Especialitzada Ntra. Sra. de Meritxell

Reforma i Ampliació.2on. Premi del Concurs d'Idees.Santa Coloma, parròquia d'Andorra la Vella, Principat d'Andorra.Juliol del 2015.

+ info

Pla Parcial UA SUBLE Cabeca

Parròquia d'Encamp, Principat d’Andorra.Aprovació definitiva. Resolució març del 2015.

+ info

Nova Seu d’Andorra Telecom

Participació al Concurs d'Idees.Avinguda Meritxell, Andorra la Vella, Principat d'Andorra.Novembre del 2014.

+ info

Plaça Coprínceps

Participació al Concurs d'Idees.Escaldes-Engordany, Principat d'Andorra.Octubre del 2014.
Reforma de tres despatxos en tres vivendes

+ info

Reforma de tres despatxos en tres vivendes

Edifici El Triangle.Projecte.Andorra la Vella, Principat d'Andorra.Novembre del 2012.

+ info

Estadi Nacional d’Andorra

Participació al Concurs d'Idees.Andorra la Vella, Principat d’Andorra.Abril del 2012.
Notaria Ferràndiz

+ info

Notaria Ferràndiz

Despatx d’Andorra la Vella.Andorra la Vella, Principat d’Andorra.Obra acabada l'any 2010.

+ info

Casa Roc del Roure

Vivenda unifamiliar.Projecte Executiu.Urbanització Alzina i Closes de Guillemó d’Andorra la Vella, Principat d’Andorra.Juny del 2008.

+ info

Edifici Multifuncional a la Prada de Moles

Participació al Concurs d'Idees.Parròquia d'Encamp, Principat d’Andorra.Octubre del 2007.

+ info

Nova Seu Central del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments

1er. Premi del Concurs d'Idees, agost del 2000.Prat Gran de Santa Coloma, Parròquia d’Andorra la Vella, Principat d’Andorra.Obra acabada l'any 2007.

+ info

Edifici l’Esquirol

Edifici plurifamiliar aïllat en les parcel·les núm. 18, 19 i 26 de Sant Pere del Tarter, parròquia de Canillo, Principat d'Andorra.Obra acabada l'any 2006.

+ info

Club de Caldea

Projecte d'Ampliació.Escaldes-Engordany, Principat d’Andorra.Agost del 2006.
Passarel·la d'accés a Caldea

+ info

Nou accés a Caldea

Avantprojecte.Plaça del Parc de la Mola, Escaldes-Engordany, Principat d’Andorra.Agost del 2006.

+ info

Edifici Xiulets House

Projecte.Carrer Mossèn Enric Marfany de Sant Julià de Lòria, Principat d’Andorra.Abril del 2006.
Av. Carlemany, Av. Miquel Mateu i Pl. Coprínceps

+ info

Av. Carlemany, Av. Miquel Mateu i Pl. Coprínceps

Remodelació i Embelliment.2on. Premi del Concurs d'Idees.Escaldes-Engordany, Principat d’Andorra.Desembre del 2005.

+ info

Centre Geriàtric

Avantprojecte.La Massana, Principat d’Andorra.Juliol del 2004.

+ info

Noves Zones Verdes i Esportives al Parc del Prat del Roure

Participació al Concurs d'Idees.Escaldes-Engordany, Principat d’Andorra.Juliol del 2004.
Poble d'Anyós

+ info

Poble d’Anyós

Remodelació i Embelliment.Participació al Concurs d'Idees.Parròquia de La Massana, Principat d’Andorra.Octubre del 2003.

+ info

Casa Garcia – Fernández

Projecte de Vivenda unifamiliar.Urbanització Salines i Salinetes a Anyós, Parròquia de La Massana, Principat d’Andorra.Setembre del 2003.

+ info

Nou Parc de Repòs i Esbarjo a la Terra dels Prunyoners

1er. Premi del Concus d'Idees, març de 2003.L’Aldosa de La Massana, Principat d’Andorra.Obra acabada l'any 2006.

+ info

Nova Seu del Consell General

Accèssit del Concurs Internacional d'Avantprojectes.Andorra la Vella, Principat d’Andorra.Juliol del 2002.
Nou vial entre av. Meritxell, c. l'Aigüeta i c. Sant Salvador

+ info

Nou vial de connexió entre av. Meritxell, c. l’Aigüeta i c. Sant Salvador

Andorra la Vella, Principat d’Andorra.Obra acabada l'any 2001.

+ info

Aparcament Vertical de la Farrera Negra

Participació al Concurs d'Idees.La Massana, Principat d’Andorra.Abril del 2001.
Rehabilitació C.O.A.A.

+ info

Seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA)

Rehabilitació.Avinguda Dr. Mitjavila d’Andorra la Vella, Principat d’Andorra.Obra acabada l'any 2000.

+ info

Paperera-Cendrer “VIA”

Dissenyada l’any 1998.Comercialitzada per DAE, S.A. l’any 2000.

+ info

Casa Porté-Beck

Ampliació de vivenda unifamiliar.Carrer Girona d'Alella, Barcelona.Obra acabada l'any 1998.
National Bank of Sharjah

+ info

National Bank of Sharjah

Gratacels situat a Corniche Road.Seleccionat per al Concurs d'Idees.Khalid Lagoon, Sharjah City, Emirats Àrabs.Març del 1998.
Escola Andorrana de Segona Ensenyança

+ info

Escola de Maternal i Primera Ensenyança

Participació al Concurs d'Idees.Ordino, Principat d’Andorra.Març del 1998.
Plaça dels Coprínceps

+ info

Plaça Coprínceps

Remodelació i Embelliment.2on. Premi del Concurs d'Idees.Escaldes-Engordany, Principat d’Andorra.Juliol del 1997.
Plaça de la Creu Blanca

+ info

Plaça de la Creu Blanca

Remodelació i Embelliment.1er. Premi del Concurs d'Idees.Escaldes-Engordany, Principat d’Andorra.Juliol del 1997.
Parc del Prat Gran de l’Areny

+ info

Parc del Prat Gran de l’Areny

2on. Premi del Concurs d'Idees.Encamp, Principat d’Andorra.Maig del 1997.

+ info

Pla General d’Ordenament i Urbanisme de la Parròquia de La Massana

La Massana, Principat d’Andorra.1996 - 1998.
Carrer Bonaventura Riberaygua

+ info

Carrer Bonaventura Riberaygua

Remodelació i Embelliment.1er. Premi del Concurs d'Idees, juliol del 1996.Andorra la Vella, Principat d’Andorra.Obra acabada l'any 1997.
Avinguda Meritxell

+ info

Avinguda Meritxell

Remodelació i Embelliment.1er. Premi del Concurs d'Idees, juliol del 1996.Andorra la Vella, Principat d’Andorra.Projecte, maig del 2002.
Nova S.T.A.

+ info

Nova Seu Central de Telecomunicacions d’Andorra (STA)

Participació al Concurs d'Idees.Andorra la Vella, Principat d’Andorra.Gener del 1996.

+ info

Institut de Batxillerat de La Margineda

Participació al Concurs d'Idees.Andorra la Vella, Principat d’Andorra.Novembre del 1995.

+ info

Pla General d’Ordenament i Urbanisme de la Parròquia d’Andorra la Vella

Andorra la Vella, Principat d’Andorra.1994 - 1997.
Plaça Príncep Benlloch i Plaça Rebés

+ info

Plaça Príncep Benlloch i Plaça Rebés

Remodelació i Embelliment.Participació al Concurs d'Idees.Andorra la Vella, Principat d’Andorra.Setembre del 1994.

+ info

Illa de Zorrozaurre

Ordenació.Seleccionat al Premi Thyssen d'Arquitectura.Bilbao, Espanya.Març del 1994.
Illa de Spree

+ info

Illa de Spree

Remodelació.Participació al Concurs d'Idees.Berlín, Alemanya.Novembre del 1993.
Casal del Poble d'Encamp

+ info

Edifici del Casal del Poble

Participació al Concurs d'Idees.Plaça dels Arinsols d’Encamp, Principat d’Andorra.Maig del 1993.
Casa Benazet

+ info

Casa Benazet

Rehabilitació.Participació al Concurs d'Idees.Ordino, Principat d’Andorra.Març del 1993.
Sant Julià de Lòria

+ info

Vialitat rodada i de vianants, i tractament del mobiliari urbà de Sant Julià de Lòria

Accèssit al Concurs d'Idees.Principat d’Andorra.Novembre del 1990.